Ilmoitamme, että tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaaksesi sivuston käyttöä, napsauta Hyväksy-painiketta. Lisätietoja täältä.

Mikä on RIGID (jäykkä) -pakkaus?

Mikä on RIGID (jäykkä) -pakkaus?

Suurin osa pakkauksista on valmistettu ohuesta lastulevystä tai aaltopahvista valmistettuja laatikoita, jotka voidaan taittaa kaavoista tai liimata ja litistää. Nämä ovat suosittuja kokoontaitettavia laatikoita, jotka ovat käytännöllisiä ja edullisia.

Ylellisyystuotteita varten saatetaan kuitenkin tarvita PREMIUM-laatikoita, eli laatikoita, jotka on valmistettu jäykästä, usein muutaman millimetrin paksuisesta kartongista, joka on päällystetty hienolla voimapaperilla, jonka pinta on kuvioitu ja jota voidaan koristella perinteisen painatuksen lisäksi foliolla, UV-lakkauksella tai kuumapainatuksen eri väreillä. Kiinteät laatikot ovat painavampia, ja ne toimitetaan valmiiksi muotoiltuina, joten niitä ei voida pakata levyihin. Jäykät laatikot ovat valmistustekniikkansa vuoksi kallis pakkausmuoto tuotteille, jotka tarvitsevat ylellisen tuntua.

Alla olevassa kuvassa on lyhyt katsaus RIGID-laatikoiden valmistusprosessiin.

 RIGID-laatikon valmistusprosessi

A: 1-2 mm paksu pahvi

B: Käärepaperi

C: Käärepaperi liimataan pakkauksen ulkoseiniin

D: Käärepaperin huulet peittävät reunat ja liimataan pakettien sisäpuolelle

Jäykät laatikkomallit

Jäykkiä pakkauksia käytetään pääasiassa lautapeleihin, lahjoihin ja ylellisyystavaroihin (kuten koruihin). Tämäntyyppisiä laatikoita käytetään kalliiden laitteiden ja instrumenttien pakkaamiseen, joiden on oltava hyvin suojattuja, mutta jotka on myös laitettava laatikkoon ja otettava siitä pois monta kertaa ja joita on säilytettävä pitkään. Tärkeimmät mallit on lueteltu jäljempänä.

Yläkuormitus

Suosituin malli, jota voidaan täydentää kannessa olevalla läpinäkyvällä ikkunalla ja erilaisilla lisäosilla laatikossa olevien tavaroiden säilyttämiseksi.

Ylelliset jäykät alakannelliset laatikot

Hartiakaula

Koristellumpi alakannen malli, jossa ylimääräinen yksityiskohta, "kaula", joka voi olla eri värinen kuin laatikossa.

Ylellinen kaulustettu alakannellinen jäykkä laatikko

Magneettisulkimella varustettu laatikko

Käytännöllinen ja suosittu malli, jossa on saranoitu kansi ja magneettisuljenta.

Jäykät laatikot magneeteilla

Laatikko nauhalla

Muotoilultaan samanlainen kuin magneettisulkimilla varustetut laatikot, mutta magneettien sijasta käytetään nauhaa. Nauha tulee sitoa siististi.

Jäykät laatikot ylellisellä nauhalla

 

Laatikkotyyli

Kaksi laatikkoa päällekkäin. Laatikon sisempi lokero sisältää välikkeen (usein nauha), jota voidaan käyttää rakenteen avaamiseen. Ulkopuolinen laatikko voi olla hiha, jossa on molemmat päät avoimet tai jossa on vain yksi avoin pää.

Ylelliset jäykät laatikot lokerolla

Kuinka paljon RIGID-laatikot maksavat?

Jäykät pakkaukset ovat kaikista pakkaustyypeistä kalleimpia. Tarvitessasi pienen määrän näitä pakkauksia, varaudu maksamaan 4-5 euroa laatikosta, kun taas suuremmat laatikot voivat maksaa vielä enemmän.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö jäykät pakkaukset ovat kaikkien mieleen, koska ne ovat esteettisesti miellyttäviä ja pitkäikäisiä. Mutta ennen kuin kysyt laatikoiden valmistuskustannuksia, varmista, että ne sopivat tuotteellesi. Jos tuotteesi ei ole kallis, kuten mantelileipäkeksit, pakkaus voi lopulta maksaa enemmän kuin sen sisältämä tavara.

Ajattele myös kestävyyttä. Syötyäsi käsintehtyjä hienoja suklaakarkkeja, jotka on pakattu jäykkään PREMIUM-laatikkoon, joudut luultavasti miettimään, miten ja mihin lajittelet pakkauksen. Kaikki tämän luokan laatikot eivät varmuudella ole ympäristöystävällisiä, eikä kierrätettäviä. 

Jäykät RIGID-lahjapakkaukset

Pohdi säilytystä

On muistettava, että jäykät (RIGID) laatikot eivät taitu kasaan, joten ne vievät paljon säilytystilaa.

Esimerkiksi 100 A4-kokoista 305x215x85 mm:n mikroaaltopahvilaatikkoa voidaan pakata kahteen 730x90x680 mm:n pakkauslaatikkoon, ja ne voidaan sijoittaa vapaasti hyllylle, kun taas 100 samankokoista jäykkää, ei-taitettavaa laatikkoa pakattaisiin noin 1200x800x1000 mm:n puulavalle.

Kaikki tällä sivustolla julkaistu sisältö on UAB SUPERBOXin yksinomaista omaisuutta. Sivuston superbox.lt osittainen ja/tai täydellinen jäljentäminen on ehdottomasti kielletty ilman UAB SUPERBOXin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.