Ilmoitamme, että tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaaksesi sivuston käyttöä, napsauta Hyväksy-painiketta. Lisätietoja täältä.

Painettujen laatikkonäytteiden (painettujen pakkausten prototyyppien) tuotanto. Ohjeita aloittelijoille

Painettujen laatikkonäytteiden (painettujen pakkausten prototyyppien) tuotanto. Ohjeita aloittelijoille

Tärkeää tietoa näytepakkausten tulostamisesta

Voimme valmistaa yhden tai useimmissa tapauksissa useamman painetun laatikon, mutta tässä tapauksessa painatus tehdään digitaalisesti. Jos aiot valmistaa suurempia määriä pakkauksia muilla painomenetelmillä (esimerkiksi offset- tai fleksopainatuksella), näytepakkauksemme saattavat olla kirkkaampia ja pakkauksen alueet, joihin on painettu enemmän painoväriä (taustat), saattavat olla kiiltävämpiä.

Koska näytepakkaus on painettu yleisesti käytetyllä CMYK-moodilla eikä PANTONE-moodilla, näytepakkauksen väri voi näyttää hieman erilaiselta, jos laatikot painetaan PANTONE-väripaletin musteilla. Tällöin PANTONE-värit muunnetaan automaattisesti CMYK-väreiksi, joka saattaa johtaa värivirheisiin. Asia on monimutkaisempi, jos pakkauksen prototyypin painatuksen on oltava valkoista, kultaa tai hopeaa. Näiden painovärien käyttö voi lisätä pakkausnäytteiden valmistuskustannuksia.

Painatuksen kirkkaus tai näytepakkausten pinnan kiilto ei ole kovin tärkeää, jos näytepakkaus on tarkoitus valokuvata mainontaa tai sähköistä kaupankäyntiä varten. Painatuksen vivahteet eivät näy kuvassa kovin selvästi. Graafinen suunnittelija voi myös aina tehdä asiantuntijasovituksia valokuviin.

Mitä tarvitset painetun pakkauksen näytteen valmistamiseen?

Näytteiden valmistukseen tarvitaan painettuja laatikoita:

  1. Ammattimainen laatikkopiirustus.
  2. Pätevä painovalmis pakkausten ulkoasu.

Jos voit toimittaa meille nämä tiedostot, voimme valmistaa näytepainolaatikot näistä tiedostoista nopeasti, eivätkä näytepainolaatikot maksa sinulle paljon.

Printed packaging prototypes

Entä jos laatikkopiirustusta tai pakkaussuunnitelmaa ei ole?

Jos sinulla ei vielä ole pakkauksen ulkoasuja ja piirustuksia, sinun on aloitettava laatikkopiirustuksen tai oikeastaan pakkaussuunnitelman laatimisesta, varsinkin jos laatikko koostuu kahdesta tai useammasta osasta ja insertistä. Jos tiedät tuotepakkauksesi sisä- tai ulkomitat ja olet valinnut haluamasi laatikkomallin, suunnittelijamme voi piirtää näiden tietojen perusteella sopivan laatikkopiirustuksen (pakkaussuunnittelun).

Tehokkain tapa pakata tuote tai tuoteryhmä, jonka pakkauskoon suhteen olet epävarma, on lähettää meille näytteitä tuotteistasi. Ottaen huomioon pakkauksen käyttötarkoituksen - esimerkiksi turvallinen kuriirikuljetus, myynti AMAZONissa tai myynti supermarketeissa ja/tai herkkukaupoissa - suunnittelijamme neuvovat optimaalisen laatikon suunnittelun. Lisäksi suunnittelijat voivat mukauttaa laatikon mitat tarkasti ja luoda tarvittaessa lisäkappaleita esineiden säilyttämiseksi, kun heillä on kädessään aitoja tavaroita tai tuotteita.

Joka tapauksessa toimitamme sinulle pakkausnäytteet/prototyypit valitsemastasi kartongista tai aaltopahvista, jotta voit arvioida ja testata tuotteet lopullisesti.

Kuinka paljon maksaa laatikon piirustuksen tekeminen?

Laatikkopiirustuksen hinta riippuu tehtävän monimutkaisuudesta, ja laskemme jokaisen pakkaushankkeen hinnan erikseen. Lähetä toiveesi osoitteeseen info@superbox.fi ja lähetämme sinulle tarjouksen pakkausprojektista tietojesi perusteella.

Sinun tarvitsee vain lähettää yksi kirje, ja vastauksemme saapuu sinulle nopeammin:

  1. Kuvaile pakkaamasi tavarat sekä niiden koko ja paino. Lähetä kuvia näistä esineistä. Toimita kuvia tuotteista, jos tarvitset laatikkoon lisälehtiä.
  2. Jos sinulla on tiedossasi, ilmoita laatikon malli. Jos et tiedä mallia, lähetä meille kuvia laatikoista, joiden taittotapa on mieleisesi (voi olla internetistä). Meidän on helpompi sovittaa laatikkomalli kanssasi.
  3. Kerro meille, mihin aiot käyttää pakettia. Pakkauskartonkipakkauksia voidaan esimerkiksi pinota viisi riviä korkealle kuormalavoille, niitä voidaan käyttää kuriiritoimituksissa Liettuan ulkopuolelle (Latviaan, Viroon, Suomeen ja jopa Yhdysvaltoihin) tai niitä voidaan sijoittaa muun muassa supermarketin hyllylle.
Kuinka luoda pakkaussuunnittelu (laatikon tulostusasettelu)

Kun laatikko on hahmoteltu tarkasti, pakkauksen ulkoasu (design) voidaan kehittää luonnoksen (laatikon ääriviivojen) pohjalta. Asettelun (tulostustiedoston) voi valmistella kahdella tavalla. Jos sinulla on oma suunnittelija, voit toimittaa hänelle laatikkopiirustuksen, jonka olemme luoneet yhdessä pakkauksen ulkoasun teknisten eritelmien kanssa, ja hän tekee laatikon ulkoasun painatusta varten.

Vaihtoehtona on luottaa suunnittelutiimiimme, joka on luonut pakkauksia jo yli kymmenen vuoden ajan ja on erittäin kiinnostunut uusista ja kehittyvistä pakkaussuunnittelun trendeistä. Jotkut suunnittelijamme ovat kehittäneet omaleimaisen tyylin. Olemme innoissamme siitä, että suunnittelijoidemme luomat pakkaukset ovat saaneet kultaisia palkintoja Liettuan näyttelyissä, lisänneet asiakkaidemme arvoa ja parantaneet myyntiä.

Kuinka paljon maksaa pakkauslaatikon suunnittelun (pakkauksen ulkoasu) luominen?

Pakkaussuunnittelun kustannukset riippuvat toiveistasi ja resursseistasi.

Se on ihanteellinen, jos sinulla on oma tulostusystävällinen logo ja brändivarat... PNG-, GIF- ja JPG-kuvat, jotka on nähty verkossa, eivät sovellu tulostettaviksi. Ainoastaan logon tai tavaramerkin kaareva versio, joka usein tarjotaan AI-, PDF- tai EPS-muodossa, soveltuu tulostettavaksi.

On suuri etu, jos on olemassa tuotemerkin tyylikuvaus (BRANDBOOK). Siinä esitetään tuotemerkin värit, joita voidaan käyttää pakkaussuunnittelussa tai joita on jopa käytettävä.

On erittäin hyödyllistä, jos sinulla on jo visio siitä, miltä haluat tuotepakkauksesi näyttävän. Voit pukea näkemyksesi sanoiksi, piirtää sen tai kuvittaa sen haluamillasi internetin kuvilla. Joskus meille esitellään myös eläviä esimerkkejä jo tuotetuista pakkauksista, jotka toimivat inspiraationa omalle alkuperäiselle tuotepakkaussuunnittelulle.

Tuotteesta olisi joko otettava jo ammattimainen kuva tai teetettävä kuva tuotekuvaukseen erikoistuneella ammattivalokuvaajalla, jos tarvitset kuvan pakkausta varten.

Tarjoamme sinulle hinnoittelutarjouksen pakkaussuunnittelusta/layoutista arvioituamme ensin tehtävänannon, pakkaussuunnittelun tarpeet ja käytettävissäsi olevat tiedot. Lähetä tiedustelu osoitteeseen info@superbox.fi

SUPERBOX on aina valmiina antamaan hyviä neuvoja pakkausten painatuksesta

Onko sinulla vielä kysyttävää painetuista pakkauksista? Ota meihin yhteyttä, niin vastaamme tiedusteluihisi. Meillä on laaja kokoelma jo tuotettuja esimerkkejä painetuista pakkauksista. On hyödyllistä tarkastella eri painotekniikoilla valmistettuja pahvi- ja aaltopahvilaatikoita, jotta löydät itsellesi sopivimman.

Kaikki tällä sivustolla julkaistu sisältö on UAB SUPERBOXin yksinomaista omaisuutta. Sivuston superbox.lt osittainen ja/tai täydellinen jäljentäminen on ehdottomasti kielletty ilman UAB SUPERBOXin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.