Ilmoitamme, että tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaaksesi sivuston käyttöä, napsauta Hyväksy-painiketta. Lisätietoja täältä.

Pakkausten viivakoodit ja mistä niitä voi hankkia

Pakkausten viivakoodit ja mistä niitä voi hankkia

Mikä on viivakoodi?

Viivakooditekniikka on kuvio, joka koostuu vaaleista ja tummista viivoista (segmenteistä), joilla on ennalta määritellyt mitat ja jotka on järjestetty tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Viivakoodit ovat kuin optinen morsekoodi: skannerit mittaavat viivoista heijastuvaa valoa ja tulkitsevat viivakoodin kääntämällä sen kirjaimiksi ja numeroiksi. Automaattisesti skannatut tiedot lähetetään sitten tietokonejärjestelmiin.

Tuotepakkausten viivakoodit

Pakkausten viivakoodit tunnistavat myyjän ja myydyn tuotteen. Ei ole vaikea kuvitella, mitä tapahtuisi, jos jokainen valmistaja merkitsisi tavaransa viivakoodeilla mielensä mukaan. Jotta koodit olisivat yksilöllisiä ja helposti luettavissa kaikissa kaupoissa ympäri maailmaa, GS1 Item Numbering System on kehitetty kansainvälisen GS1-järjestön (perustettu 1973) tuella. Järjestelmä perustuu GTIN-malliin (Global Trade Item Number), ja se on suunniteltu automatisoimaan vähittäiskaupan laskutusta ja kirjanpitoa. GS1 yhdistää 112 paikallista GS1-organisaatiota eri puolilla maailmaa, ja GS1 Standardin käyttäjiä palvelee jopa 150 maassa.

Tavaroiden GTIN-numerot esitetään digitaalisessa muodossa ja viivakoodina, jossa kullekin numerolle on varattu kaksi erilevyistä viivaa ja kaksi välilyöntiä. Viivakoodauksen periaatteet ja erilaiset muut tekniset vaatimukset tavaroihin sovellettaville symboleille on määritelty asiaa koskevissa kansainvälisissä standardeissa ja niiden perusteella annetuissa kansallisissa standardeissa. Näin varmistetaan, että missä tahansa maassa tuotettu tuotenumero on helposti luettavissa kaikkialla maailmassa.

Mistä saan viivakoodin?

Nimikkeiden numerointiin käytetään yleisesti kolminumeroista GS1-13-numeroa ja hyvin pienille tavaroille tarkoitettua pienennettyä kahdeksannumeroista GS1-8-numeroa. Tarvitset siis lähtökohtaisesti vain numeerisen koodin, jonka voit antaa tuotteellesi. Pakkaussuunnittelija muuntaa numerosarjasi viivakoodiksi graafisen ulkoasuohjelman avulla. Kansainvälisen GS1-järjestön edustaja Liettuassa antaa tämän ainutlaatuisen koodin, joka kuvaa vain sinun tuotteesi: GS1 Liettua. Sinun on kirjauduttava GS1-järjestelmään ja jätettävä hakemus tavaroiden rekisteröintiä varten. Lisätietoja on GS1 Liettuan verkkosivustolla.

Kaikki tällä sivustolla julkaistu sisältö on UAB SUPERBOXin yksinomaista omaisuutta. Sivuston superbox.lt osittainen ja/tai täydellinen jäljentäminen on ehdottomasti kielletty ilman UAB SUPERBOXin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.