Ilmoitamme, että tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaaksesi sivuston käyttöä, napsauta Hyväksy-painiketta. Lisätietoja täältä.

Miten pahvi eroaa aaltopahvista?

Miten pahvi eroaa aaltopahvista?

Pahvi- ja aaltopahvipakkaukset

Ostajillemme ei useinkaan ole selvää, tarvitsevatko he pahvista vai aaltopahvista valmistettua pakkausta. Tämä on tärkeä valinta, ja ensin on tehtävä ero näiden kahden materiaalin välillä. Onneksi ne on helppo erottaa toisistaan: pahvi on homogeeninen materiaali, kun taas aaltopahvi koostuu useista yhteen liimatuista litteistä ja aaltopahvikerroksista. Jos näet yhden tai jopa kaksi aaltoa, kun katsot kartongin reunaa, voit olla varma, että kyseessä on aaltopahvi.

Mitä pahvi on?

Pahvi on eräänlaista paksua, kovaa paperia, joka painaa yli 250 g/m2 (paperi painaa alle 250 g). Pahvia käytetään monenlaisten pakkausten valmistukseen, ja se on yksi suosituimmista pakkausmateriaaleista sen esteettisyyden, toimivuuden, edullisuuden ja ympäristöystävällisyyden johdosta. Pahvi hajoaa nopeasti, joten pahvi soveltuu erinomaisesti jälkipakkaukseksi.

Mitä on aaltopahvi?

Aaltopahvi on kartonkia, jossa on aaltopahvi (uurrettu tai laskostettu) kerros kahden litteän vuorikartongin sisällä. Erityisrakenteensa ansiosta se on kevyttä, kestävää ja helppokäyttöistä, minkä vuoksi se on erityisen suosittu pakkausmateriaali. Se vaihtelee liimattujen kerrosten lukumäärän sekä aallotuksen korkeuden ja tiheyden mukaan. Tämä materiaali on myös melko ympäristöystävällinen, sillä se hajoaa luonnossa luonnollisesti. Aaltopahvipakkausjätteet voidaan kierrättää jopa kuusi kertaa.

Mitä valita: pahvi vai aaltopahvi?

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on pakkauksen koko. Jos tarvitset pienen, siistin laatikon, on parempi käyttää pahvia. Värillisiä pahvipakkauksia on mahdollista valmistaa, mutta niitä voi myös koristella erilaisilla efekteillä (UV-lakkaus, foliointi, kohokuviointi). Niille, jotka haluavat ylellisyyttä ja eksklusiivista estetiikkaa, voit jopa valita erilaisia kuvioita ja värejä. Pahvipakkaukset ovat melko herkkiä, joten ne sopivat kevyiden, pienikokoisten tuotteiden pakkaamiseen. Mitä suuremmaksi pakkauksen koko kasvaa, sitä vaikeampaa pahvipakkausten on säilyttää muotonsa. Näin ollen tarvitaan lisälaatikoita kartonkipakkausten kuljettamiseen myyntipisteisiin. Tämän vuoksi pahvipakkausta kutsutaan tuotteen ensisijaiseksi pakkaukseksi ja kuljetuslaatikoita, joihin pahvipakkaukset sijoitetaan, toissijaisiksi pakkauksiksi.

Kun sinun on pakattava suurempi tuote tai tuote, joka tarvitsee vankkaa suojaa, kannattaa valita aaltopahvi. Aaltopahvi on kestävämpää, joten joskus se on ainoa vaihtoehto. Myös koristevaihtoehtoja on lukuisia. Pakkaukset, jotka eivät vaadi monimutkaisia visuaalisia elementtejä, voidaan painaa yhdellä tai useammalla värillä fleksopainolla. Jos pakkauksen on oltava värikäs ja kaunis, se voidaan koristella korkealaatuisella offsetpainatuksella, päällystää kiiltävällä tai mattapintaisella laminaatilla tai koristella UV-lakalla tai foliolla.

Pahvi ja aaltopahvi voidaan yhdistää suurempia pakkauksia varten

Näyttää paremmalta, kun suuremmat pakkaukset on tehty sekä aaltopahvista että pahvista. Kun esimerkiksi pakkauksen ulkopuoli on valmistettu pahvista, siitä tulee automaattisesti ulkoisesti kauniimpi ja esteettisesti miellyttävämpi, kun taas aaltopahvin sisäkerros tekee pakkauksesta kestävän, sitkeän ja turvallisen sisällölle.

Kaikki tällä sivustolla julkaistu sisältö on UAB SUPERBOXin yksinomaista omaisuutta. Sivuston superbox.lt osittainen ja/tai täydellinen jäljentäminen on ehdottomasti kielletty ilman UAB SUPERBOXin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.