Ilmoitamme, että tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkaaksesi sivuston käyttöä, napsauta Hyväksy-painiketta. Lisätietoja täältä.

Miten paketti taitetaan oikein

Miten paketti taitetaan oikein

Jopa korkealaatuiset pakkaukset voivat vahingoittua, jos ne taitetaan väärin. Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä siitä, miten voit välttää paketin vahingoittumisen sitä taittaessasi.

Pahvipakkaukset

Jos taittelet pahvilaatikkoa, tarkista ensin, kumpi puoli pahvista on ulkopuoli (näkyvä puoli). Jos tätä on vaikea ymmärtää, koska pahvi (esimerkiksi musta koristepahvi) näyttää samalta molemmilta puolilta, etsi taittoviivat. Pahvin "oikea" puoli on se, jossa taittoviivojen sisennykset ovat.

Kuinka pahvilaatikko taitetaan

Entä jos sekoitat sisä- ja ulkopinnan, ja taitettu laatikko on nyt nurinpäin? Arvioi ensin tulos. Jos tuotetta taivutetaan väärin, ei-toivottuja pullistumia voi syntyä, eikä laatikko näytä yhtä hyvältä. Jos pakkauksesi on kaksiosainen laatikko, tarkista, että osat ovat tasan. Jos olet tyytyväinen lopputulokseen, on parempi jättää pakkaus sellaisenaan.

Suosittelemme, että taittelet liimaamattomien pahvipakkausten kaikki ohjainlinjat huolellisesti asettamalla ne tasaiselle alustalle (esim. pöydälle). Tämän jälkeen tuote voidaan koota sen mallin mukaisesti. Taittele varovasti osat, joissa on pieniä elementtejä tai ulkonemia, sillä ne voivat taipua ja rypistyä, jolloin pakkaus ei näytä houkuttelevalta. Joskus pienillä rakenneosilla on suuri merkitys kokonaisrakenteessa. Jos ne taitetaan väärin, pakkaus ei ehkä toimi lainkaan; esimerkiksi kansi ei sulkeudu jne.

Aaltopahvipakkaukset

Älä säilytä aaltopahvipakkauksia tiloissa, joissa on suhteellisen korkea ympäristön lämpötila ja alhainen ilmankosteus, tai lämmittimien tai pattereiden läheisyydessä. Muutaman tunnin kuluttua aaltopahvi kuivuu ja vääntyy, jolloin sen taittaminen vaikeutuu ja jotkin taivutetut osat eivät toimi kunnolla. Liian kuiva pahvi voi myös halkeilla taittolinjoista, jolloin syntyy matalia mutta näkyviä minimaalisia kolhuja. Älä aseta painavia tai teräviä esineitä aaltopahvin päälle tai nojaa siihen kyynärpäilläsi, sillä tämä voi vahingoittaa pahvin pintaa ja aiheuttaa ei-toivottuja kolhuja. Taittele pakkaukset, joissa on kirkkaat muovi-ikkunat, ainoastaan puhtaissa tiloissa ja puhtailla, pölyttömillä pinnoilla. Muuten ikkunat voivat likaantua ja niitä on vaikea puhdistaa.

Aaltopahvipakkausten "väärä" puoli (eli painamaton puoli) on se puoli, jossa on taittoviivan painauma.

Aaltopahvilaatikon taittaminen

Muista taittaa asettelu tasaisella alustalla! Aloita taittaminen varovasti taittolinjoja pitkin. Aaltopahvissa on sisäisiä aaltoja: yritä taivuttaa sitä niin, että aaltopahvin aallot eivät katkea pahvin sisällä, sillä näihin kohtiin muodostuu ryppyjä. Ole erityisen varovainen taittaessasi kohdissa, joissa kaksinkertaiset taittoviivat kulkevat aaltopahvin aallotuksen suuntaisesti, sillä laatikko saattaa "haluta" taipua kahden taittoviivan välissä näissä kohdissa.

Aaltopahvipakkaukset, joissa on painatus, taitetaan niin, että painatus jää laatikon "oikealle" puolelle. Tällöin ei tarvitse kiinnittää huomiota taittoviivojen painaumiin ja ulkonemiin, sillä ne riippuvat suuresti käytetystä painotekniikasta.

Aaltopahvipakkausten tarkka ja huolellinen taittaminen ei ainoastaan määritä tuotteen kauniin ulkonäön, vaan myös varmistaa, että pakkauksen ulkomitat ovat suunnittelijan tarkoittamat. Oletetaan, että meillä on kaksiosainen pakkaus, jossa on alaosa ja yläosa. Huonosti taitetut osat voivat aiheuttaa sen, että pakkaus ei sulkeudu lainkaan. Jos alaosa joudutaan työntämään väkisin holkkiin/kanteen, se voi murskata pakkauksen ja aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.

Pakkaukset, joissa on laminoituja pintoja

Joskus pakkauksen pinta on päällystetty kiiltävällä tai mattapintaisella laminaatilla. Laminoidulle pinnalle voi jäädä sormenjälkiä taittaessasi tummia kuvioita sisältäviä pakkauksia, joten taita pakkaukset kuivin käsin tai käytä hansikkaita. Ole varovainen: jos ulkoasua hierotaan huolimattomasti karheaa pintaa vasten tai jos sitä naarmutetaan kynsillä taittaessa, pintaan voi syntyä pienikin naarmu.

Muista, että vääränlainen taitto voi pilata pakkauksen, vaikka se olisi suunniteltu virheettömästi.

Kaikki tällä sivustolla julkaistu sisältö on UAB SUPERBOXin yksinomaista omaisuutta. Sivuston superbox.lt osittainen ja/tai täydellinen jäljentäminen on ehdottomasti kielletty ilman UAB SUPERBOXin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.